Kullanıcı mesaj:Makedon/2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğu Cephesi[kaynağı değiştir]

Doğu Cephesi'nde vermiş olduğu üstün hizmetinden dolayı Makedon'a (emekli maaşısız) Geroy Sovetskovo Soyuza ünvanı verilmiştir.Takabeg ileti 10:51, 1 Mart 2010 (UTC)

Teşekkür ederim Takabeg. Ben de sana Berlin'den bişi göndereyim. En iyi kalite birkaç kamyon Fransız şarabına ne dersin. --Makedon 11:36, 1 Mart 2010 (UTC)

Konyak olsun :) Takabeg ileti 12:27, 1 Mart 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:07, 2 Mart 2010 (UTC)

Selam. Ne şarap ne de konyak geldi bana :) Şimdi rica etsem El bombası diyagramında kullanılan terimleri kontrol eder misin ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:43, 6 Mart 2010 (UTC)

Madde adları[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg, First Battle of Târgu Frumos, Vyborg–Petrozavodsk Offensive şunlara bir bakar mısın. Madde adları nasıl olmalı. Silesian Offensives için Silezya uygundur herhalde. --Makedon 12:53, 15 Mart 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Birincisi, Birinci Târgu Frumos Muharebesi veya I. Târgu Frumos Muharebesi'dir, herhalde. Başka seçenekleri bulamıyorum. İkincisi ise bir taarruz olduğu için SSCB'nin bakış açısından adlandırılmış oluyor. Bunun taraflı olup olmadığına dair tartışmayı kenara koyarsak Viborg-Petrozavodsk Taarruzu olabilir. Silezya yazımı bence Türkçeye iyice oturmuştur. O yüzden Silezya Taarruzu olabilir. Yine taarruz olduğu için SSCB'nin bakış açısından Rusça Силезия'ya dayanılarak yazıldığında Sileziya oluyor. Ama Türkçede Sileziya yazımı hiç yaygın olmadığı için bildiğimiz gibi Silezya daha mantıklı. Görüşüm böyle. El bombası kontrol etmeyecek misin ? Takabeg ileti 13:03, 15 Mart 2010 (UTC)
Tamam bu şekilde not alıyorum, sağolasın. Elbombası için sana yazmıştım, herhalde dikkatinden kaçtı. Hiç anlamadığım bir konu. Ama eğer o şemanın ingilizcesi varsa -ben bulamadım- bir bakarım. --Makedon 13:28, 15 Mart 2010 (UTC)
Ah pardon demin gördüm. Kaçırmışım. İngilizce v.s. diğer diller burda. Takabeg ileti 13:31, 15 Mart 2010 (UTC)

Merhaba göndermiş olduğunuz mesajı gördüm. Öncelikle görüşlerinizi ilettiğiniz için teşekkür ederim. ben bu şablonların birleştirilmesiden yanayım. şablonu cidden güzel yapmışsınız. fakat ben birleştirmenin adımı olan bilgileri kopyalamayı yaptım ŞU bağlantıya tıklayınca nasıl olduğunu göreceksiniz. ayrıca hiç bir zaman şablonun adı doğu cephesi olamaz. bu I. Dünya Savaşı mı II. Dünya Savaşı mı belli değil. bu yüzden o şablonun kaldırılmasını talep ettim. Ayrıca bir şey soracağım. Makedonya'nın hangi şehrindensiniz. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 13:55, 21 Mart 2010 (UTC)

Bende göçmenim. sadece memleketinizin nere olduğunu sormuştum.--Türk Süvarisi ileti 16:47, 21 Mart 2010 (UTC)

Antik Mısır[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube. Sonunda Tarih Projesi davetine yanıt verebildim :) Neyse, Antik Mısır maddesinin tartışma sayfasına bir bakabilir misin. Orta öğretimde nasıl geçiyor. --Makedon 12:55, 24 Mart 2010 (UTC)

Selamlar, hoşgeldiniz vikiprojeye efendim, bunu söylemek için biraz geç kalmış olsam da :)). Valla yıllar oldu oralardan geçeli, artık değişmiş bile olabilir :). Ondan daha güncel bilgiye sahip vikipedistlere sormak yararlı olacaktır. Berkay0652, Kemal K., Kerem 233 daha çok yardımcı olabilir bu konuda sanıyorum. Ortaöğretimde hangisinin kullanıldığını, en iyisi onlara bir danışalım. Ne dersiniz? Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 18:51, 24 Mart 2010 (UTC)
  • Merhabalar. Sorununuz için geçen seneki (9. sınıf) tarih kitabına bakmam gerekti. Bu sene Osmanlı tarihi işlediğimizden ötürü Mısır ile ilgili bir bilgi yok. Ama geçen sene sırf Mısır'a ayrılmış bir başlık var. Burada çoğunlukla "Mısır" olarak geçse de, kimi yerlerde "Mısır uygarlığı" kullanımına yer verilmiş. Umarım yararlı olabilmişimdir. İyi akşamlar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:31, 24 Mart 2010 (UTC)

Operation Panzerfaust[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg. Sıktın ama deme de :) Operation Panzerfaust buna ve Operation Frühlingserwachen (Operation Spring Awakening) ne diyelim. ikincisi için Bahar Uyanışı mı. Almanca-İngilizce adları kullanmak istemiyorum, kimsenin aklında kalmaz, kimse bu adla arama yapmaz. --Makedon 19:23, 24 Mart 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Panzerfaust Panzerfaust'tur. Yani Panzerfaust Harekâtı (veya Operasyonu). Frühlingserwachen Harekâtı olabilir ama Spring Awakening Harekâtı olamaz. Güvenilir kaynaklarda Bahar Uyanışı diye geçiyorsa o da olabilir, bence. Plattenseeoffensive'nin Türkçesi ise Balaton Gölü Taarruzu mu oluyor ? Ama bunu görmedim. Biraz zor mesele gibi. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:32, 24 Mart 2010 (UTC)
Özel isim olmadıktan sonra Türkçeleştirmek uygun olur. Panzerfaust özel isim mi. Diğeri Almancada ne anlama geliyor acaba. O şekilde açmaktansa hiç açmam daha iyi. --Makedon 20:39, 24 Mart 2010 (UTC)

Panzerfaust bu. Ne olursa olsun Viki icadına girmektense orijinal korunsun. Takabeg ileti 20:43, 24 Mart 2010 (UTC)

Kullanıcı mesaj:Takabeg#Savaş - Muharebe ayrımı konusunda görüşü öğrenmek istiyorum. Takabeg ileti 15:58, 25 Mart 2010 (UTC)

Sağol. O zaman şunlar sorabilir misin ?

Genelkurmay ATASE Başkanlığının yayımlarında savaş - muharebe terimleri kullanılıyor da İngilizce war kelimesini savaş, battle kelimesini muharebe olarak çevirmemizin bir sakıncası var mı ?

Campain kelimesini sefer, operation kelimesini harekât olarak çevirmeizin bir sakıncası var mı ?

Takabeg ileti 13:16, 27 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar, Sovyet savaş suçları maddesinin tartışma sayfasına yazdığınız güzel yorumunuzu okudum. Fikirlerinize katılmamak elde değil. O maddenin ilk hali içler acısıydı, ben de yeniden yazmadan edemedim ama sizin de belirttiğiniz gibi çok eksiği var hala. Uygun olduğunuzda bir de Sovyet partizanları maddesine bakabilirseniz sevinirim.İyi Vikiler...Ertly 05:00, 28 Mart 2010 (UTC)

Selam. Asker arkadaşın ne dedi ? Takabeg ileti 09:37, 7 Nisan 2010 (UTC)

Takabeg, sivil kullanımda dediğim gibi, belirgin bir ayrım gözetilmiyor, arkadaşım bunu kabul ediyor. Fakat askeriyede durum farklı. Özetle herşeye muharebe diyeceğiz, hatta bazı şeylere muharebe bile demeyeceğiz. Örneğin Prohorovka, muharebe değil. Kursk Muharebesi içinde bir manevra ya da harekat. Savaş, Harp'in Türkçesi olarak alıyorlar ve politik bir anlam yüklüyorlar. Teleffuz edilmedi ama Clausewitz'in tanımını esas alıyorlar. İki devlet arasında, ilan edilmiş ya da edilmemiş, politikayı silahla sürdürmek... Muharebe için esas olan Cephe. Yani operatif hedef. Farklı bir cephe ise, ozaman farklı bir muharebe. Aslında epey ayrıntılı konuştuk. Özeti bu. --Makedon 11:54, 27 Nisan 2010 (UTC)

Anladüm. Teşekkür ederim. Biz askeri gibi iş yapalım :) Savaş olmayan maddelere savaş demeyelim. Campain'in Türkçesi nedir ? Sefer mi ? HG Weichsel konusuna gelince elinde Liddell Hart'ın kitabı veya Himmler hakkında yazılan kitap, makaleler var mı ? Oralarda mutlaka bahsediliyordur. Ayrıca Doğu Cephesi maddeleri süper. Eline çok ama çok sağlık. Takabeg ileti 12:04, 27 Nisan 2010 (UTC)

Dinyeper Filotillası[kaynağı değiştir]

Dinyeper Filotillası 1943'te tekrar kuruldu. Takabeg ileti 13:12, 17 Mayıs 2010 (UTC)

Mesajı alacağını biliyor ve senden bir ses bekliyordum. :) Benim kaynağım Viktor Suvorov, Buzkıran. Devamından söz etmemiş.
  • Teşekkür ederim :) Akşam çayının yanına iyi gitti. :) --Makedon 18:56, 17 Mayıs 2010 (UTC)
Beğendiğine sevindim. [1] Czterej pancerni i pies adlı Polonyalı dizinde Rusça şarkısı. Polonyalı oyuncu Pola Raksa Marusia adlı Rus hemşire rolünde. Takabeg ileti 13:34, 18 Mayıs 2010 (UTC)

bi sözümüz vardı ya[kaynağı değiştir]

Garip adlı bir yerin yakınlarında Todd'un depolarını bulduk. şundan bir kamyon, şunun da değişik birkaç çeşidinden bir miktar yükledik. Umarım işini görür :) --Makedon 20:16, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Todt mu ? Takabeg ileti 01:09, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Yurt Muhafızı[kaynağı değiştir]

Selam. Vistül Ordular Grubu konusu vardı ya. O kaynaklar varsa değiştirilebilir. Açıkçası birkaç kaynak ekleyip değiştirin diyorum. Zira ikisi de yanlış değildir. Amma Yurt Muhafızı kabul etmemeliyiz. Zira hatalı olduğu açıktır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:39, 28 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Takabeg. Mantıken haklı olabilirsin. Fakat kimse, kelime kelime çeviri yapmıyor. Kendi adıma konuşayım, ne yayımlanmış bir kitabım var, ne akademik kariyerim, vs. vs., doğrusu, benden bu konu üzerinde çok daha yetkili iki kişinin çevirisini kritik edecek bir durumda değilim. Onlar öyle çevirdiyse, bunu kabul etmekten başka doğru olmaz bana göre. Yapabileceğim bir şey yok. İki Türkçe kaynakta Yurt Muhafızları olarak geçiyor, ben de öyle kullanırım. --Makedon 17:22, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Türk Tugayı maddesini adam gibi bir madde yapmaya çalışıyorum. Polonca (Lehçe) Vikide Albay Nuri Pamir hakkında bilgi yer alıyor ama

241 Pułk Piechoty - d-ca płk Nuri Pamir (zginął 5 czerwca 1952 r.) diyor.

1901 Bor - Niğde doğumlu Nuri Pamir 2. (değiştirme) Türk Tugayı'nın komutan yardımcısıyken 5 Haziran 1952 tarihinde 1052 rakımlı tepede çatışmada öldü. Daha önce Kunu-ri Muharebesi'ne de katıldı. Bu zat ne zaman 241. Piyade Alayı'nın komutanı idi ? Celâl Dora'dan önce mi sonra mı ? Takabeg ileti 13:07, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Celâl Dora'nın Kore Savaşında Türkler, 1950-1951 kitabına göre Dora'dan sonra tugay komutan yardımcılığına getirilmiş. Ama Alay komutanlığı ? Takabeg ileti 13:13, 29 Mayıs 2010 (UTC)
Çok güzel bir madde oluyor, eline sağlık. Ne yazık ki konu hakkında elimde kaynak hiç yok. Çevremdeki kimsede de doğru dürüst kaynak yok. Yine de aklımda olsun. --Makedon 17:27, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Madde adı hk.[kaynağı değiştir]

Takabeg, Uboot Type XXI'a ne dersin. "Tip 21 (Denizaltı)" yı öneriyorum.

Bu arada, Berlin şehir planıyla ilgili bir şeyler var mı elinin altında. Google eart'tan baktım, çok değişmiş, tanıyamadım :) --Makedon 13:24, 1 Haziran 2010 (UTC)
  • Aslında Osprey'den çıkan Berlin Muharebesiyle ilgili kitap var. Books.google'da da var ama haritayı göstermiyor. Kabaca böyle. Ayrıntılı olanlara ihtiyacın var değil mi ? Bakacağım. Takabeg ileti 13:42, 1 Haziran 2010 (UTC)

U-bot konsuna gelince diğer dillerde (sadece diğer vikilerde değil) de Roma rakamı tarcih ediliyor. Yine de 21 kullanan Türkçe kaynakları bulabilirsek 21 yapılabilir. Aslıdna daha kolay anlaşılıyor ve faydalıdır. Ama faydalıdır diye viki icadı yapmayalım. Yani kaynaklar varsa OK'dir, bence. Ne olursa olsun şu anki madde başlığı tuhaf. Hele Type gibi İngilizce kelimesi niye kullanılıyor ? Bu Almanyanın malı değil mi ? Takabeg ileti 14:25, 1 Haziran 2010 (UTC)

Selam Makedon. Bu muharebe gerçek mi ? Yoksa şaka ? Uydurma ? Bu maddeye göre Kore Savaşı sırasında 1 Ocak 1951 tarihinde Türk Tugayı topa tutulmuş 3800 ölmüş ve 2000 yaralanmış. Çin Halk Gönüllü Ordusu'nun kayıbı ise 0. Takabeg ileti 06:57, 7 Haziran 2010 (UTC)

Herhalde şaka. Takabeg, okuyamıyorum bile :) Nece bu. --Makedon 10:06, 7 Haziran 2010 (UTC)

Çince. : Google arama sonucu 71.600 sonuç çıktı. Ama araştırdığım kadarıyla Türk Tugayı'nın Kimhwa (Kangwon-do)'da bulunduğuna dair bilgiye rastlamadım. Tayvan'ın sitesinde var Türk Tugayı'nın Kimhwa'yı aldığı yazıyor ma bu da güvenilmez. Büyük ihtimalle atıyorlar. Çin-Tayvan siber savaşı olabilir :)

Şimdi Vegas Muharebesi maddesi için hazırlık yapıyorum.

Aslında Muhrip Gaziler sitesinde de yer alıyor. Maddeyi açıverebilir misin ?

Takabeg ileti 10:25, 7 Haziran 2010 (UTC)

Vay Berlin. Takabeg ileti 10:28, 7 Haziran 2010 (UTC)

ATASE'nin hazırladığı haritalara bakıyordum. Şok veya Vurucu yerine Hücum kelimesini kullanıyor. Panzer yerine Zırhlı. Ancak küçük birimlerin adları yer almadığı için onlara bir şey diyemem. Birde haritalarda tutarlılık sorunu ve transliterasyon sorunu söz konusu. Takabeg ileti 07:48, 10 Haziran 2010 (UTC)

Aslında ikisi de yanlış değil. 1920'lere kadar hücum ordusu diyorlardı. 1930'ların sonlarına kadar Şok ordusu demeyi daha çok seviyorlardı. 1930'ların sonlarından itibaren perdeleme ordusu oldu. Mahiyeti değişmedi, lafzı değişti. Ve, 1930'ların sonlarına kadar bu ordulardan hiç yoktu :) Ama her an oluşturulabilirdi. Ben, Türkçe kaynaklarda sadece Vurucu Ordu'ya rastladığım için öyle aldım, işin esasında, hücum ordusu daha doğru. ATASE'nin haritalarında geçiyorsa hücum ordusu diye değiştirelim bence. --Makedon 10:39, 10 Haziran 2010 (UTC)

Hücum Ordusu[kaynağı değiştir]

Aslında ikisi de yanlış değil. 1920'lere kadar hücum ordusu diyorlardı. 1930'ların sonlarına kadar Şok ordusu demeyi daha çok seviyorlardı. 1930'ların sonlarından itibaren perdeleme ordusu oldu. Mahiyeti değişmedi, lafzı değişti. Ve, 1930'ların sonlarına kadar bu ordulardan hiç yoktu :) Ama her an oluşturulabilirdi. Ben, Türkçe kaynaklarda sadece Vurucu Ordu'ya rastladığım için öyle aldım, işin esasında, hücum ordusu daha doğru. ATASE'nin haritalarında geçiyorsa hücum ordusu diye değiştirelim bence. --Makedon 10:40, 10 Haziran 2010 (UTC)

1914'te Atak Ordusu idi :) Bu hususta yaverine danışabilir misin ? Şahsi tercihim Hücum Ordusu. Takabeg ileti 15:01, 10 Haziran 2010 (UTC)

Vegas Muharebesi[kaynağı değiştir]

Herne kadar devam ediyorsam da, Vegas Muharebesi'nde bir sorun var mı. Hiç bilmediğim bir konu. İstediğin gibi olacak mı. --Makedon 18:52, 10 Haziran 2010 (UTC)

Vegas Karakolunun tam yerini tespit edemedim. Mevcut kaynaklara dayanarak google earth'ta bulmaya çalıştım. The Hook'un 5000 yarda batı-güneybatısında olmalıdır. O zaman Kuzey Kore'de mi kalıyor ? Takabeg ileti 18:59, 10 Haziran 2010 (UTC)

Değişiklik için teşekkürler :) — Pınar [m] 09:32, 21 Haziran 2010 (UTC)

VikiProje Tarih Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Tarih bünyesinde Ağustos ayının iş birliği Osmanlı İmparatorluğu maddesinin SM olacak düzeye getrilmesi seçilmiştir.

Katılım için TIKLAYIN Âkhilleus mesaj 20:22, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Tatilde misin ? Müstecip Onbaşı maddesiyle ilgileniyorum. Turquoise'nın hareketi kısaca en:HMS E20 ve en:SM UB-14 maddeleri ve The Ottoman Steam Navy kitabından anlamaya çalışıyorum. Ancak bilgiler sınırlı. Elinde askerî bilim açısından faydalı kaynaklar var mı ? Takabeg ileti 10:27, 12 Ağustos 2010 (UTC)

Hayır Takabeg tatil değil bu, tembellik. Elimde ne yazık ki o konuda birşey yok. --Makedon 19:14, 12 Ağustos 2010 (UTC)

Yok sen çok çalışkansıııın. 30 Ekim 1915'te Turquoise karaya oturmuş. Ondan sonra mı vurdular ? Yoksa mobbing amaçıyla mı ateş ettiler ? Birde mülkiyelisin Bülent Daver'den ders almış mıydın ? Yanlış hatırlamıyorsam kendisi de bir nevi Kore gazisi (ama çatışmalara katılmadı) gitmiştir. Korece, Japonca şarkıları okuyordu :) Takabeg ileti 00:08, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Müstecip-devam[kaynağı değiştir]

Deniz muharebelerinin dışında tekil bir olay. Bir dizi sayfayı gözden geçirmem gerek. Hatırladığım kadarıyla, -güzel bir hamle ama netice getirici bir hamle değil- önce vuruldu. Elimde bir proje var. Kusura bakmazsan şimdilik zaman ayıramayacağım. Bülent Daver, birinci sınıfta Siyaset Bilimine Giriş dersi hocamdı. Kore konusunda konuştuğunu ya da şarkılar söylediğini hatırlamıyorum, yaklaşık 35 sene oldu. --Makedon 21:44, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Önümüzde Yurakucho'de Aimasho (Yūrakuchō de Aimashō) parçasını okudu :) Başka hangi parçaları okuduğunu tam olarak hatırlayamıyorum da bu parça 1957 yılında piyasaya çıkmış. Bundan haraketle kendisinin 6. Değiştirme Tugayı ya da daha sonraki dönemde tugaya katılmış olduğu tahmin edilir. Barbarossa Harekâtı için eline sağlık. Werner Maser'in Der Wortbruch: Hitler, Stalin und der Zweite Weltkrieg kitabını okudun mu ? Joachim Hoffmann'ınki de vardı. Takabeg ileti 00:15, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Werner Maser[kaynağı değiştir]

Almancam hiç yok. Bu arada birşey sormak istiyorum. Biz dipnotları hep kaynak göstermek için kullanıyoruz. Peki, açıklama anlamında dipnot için bir yol var mı. Yani cümlenin sonundaki işaretten kaynak gösterme olmayıp bir açıklama yapıldığı anlaşılsın istiyorum. İng wiki de var ya hani. Ayrıca teknik konular dışında hheris@hotmail.com a yazabilirsin istersen. --Makedon 20:31, 14 Ağustos 2010 (UTC)

O konuda Dağılma dönemi Osmanlı donanması listesinde örnekleri görebilirsin. Yani <ref group=dn> </ref>. Birde liste bağlığı için önerin var mı ? İnfoCan "Yıkılma dönemi Osmanlı savaş gemileri listesi" diyor. Bence de olabilir. Senin teklifin var mı ? Takabeg ileti 20:43, 14 Ağustos 2010 (UTC)

{{kaynakça}}'ya ilaveten <div class="references-small"> <references group=dn/></div> de eklenmesi lazım. Takabeg ileti 20:45, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Teşekkürler Takabeg. Ana madde "Dağılma Dönemi..." olunca itiraz edecek birşey kalmıyor bence. Bu hali, uyumlu. --Makedon 21:44, 14 Ağustos 2010 (UTC)
  • Mrb. Şu şablonla şu şablon aynı görevi mi görüyor? Eğer öyleyse tekinin silinmesi daha uygun olacaktır...--Rapsar 10:02, 15 Eylül 2010 (UTC)

Barbarossa muharebe düzeni[kaynağı değiştir]

Takabeg, Heer'in bir taraflarında 2. Ordu olması gerek. İki Türkçe kaynakta 2. Ordu'dan söz ediliyor, özellikle Moskova operasyonunda önemli. Merkez Ordular Grubu'nda. İng. maddelerde de var, 2nd Army ve Komutanı von Weichs --Makedon 11:33, 28 Eylül 2010 (UTC)

Tamam. 22 Haziran 1941'de cephede yoktu ama takviye olarak ilave edilebilir. Birde vaktin olduğunda Halhin Gol Muharebesi'ni de kontrol edersen sevinecem. Takabeg ileti 12:06, 28 Eylül 2010 (UTC)

Barbarossa muhabere düzeni - 2[kaynağı değiştir]

Buldum. 2. Ordu, OKH ihtiyatındaymış. Merkez Ordular Grubu'nun hemen gerisinde imiş. Ama 22 Haziran'da diğer kuvvetlerle birlikte sınırı geçip muharebeye sürülmüş ve Bialistok-Minsk Muharebesi'ne katılmış. Dış bağlantı [2] ve [3], iç bağlantı w:en:Battle of Białystok–Minsk#Formations --Makedon 11:43, 29 Eylül 2010 (UTC)

Ayrıntılı order of battle için depoya girmem lazım :) Takabeg ileti 01:17, 30 Eylül 2010 (UTC)

Eline sağlık. Aleksandr Yegorov, Vasili Blyuher, Grigori Kulik, Boris Şapoşnikov, Leonid Govorov, Rodion Malinovski, Kirill Meretskov maddeleri açıldı. Şimdiye kadar fazlasıyla Almanlara ağırlık verdiğimizi düşünüyorum :)) Ancak açılan maddeler çok zayıf. Geliştireceğim ama sen de birkaç cümle eklersen sevineceğim. Rodion Malinovski için Iggy'den yardım isteyecem. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:31, 1 Ekim 2010 (UTC)

Tekrar selam. Maddeleri gördüysen farketmişsindir. Madalyaların bazıları kızmızı çıkıyor. Türkçe ile yazılan şablonlara yönlendirilmemiş, Rusça ile yazılan şablonları kırmızı çıkıyor. Bu sistem ile Rusça Vikiden doğrudan madalya şablonlarının kopyala-yapıştır yapıldığında aynı iş görüyor. Sonra Rusça bilenler (ben de dahil) Türkçeleştirebilirler. Böylece Rusçaya hakim olmayan kullanıcılar da rahatlıkla katkıda bulunabilirler. Aslında askeriye projesi için önemli konudur. Burada tartışmaya katılabilir misin ? Takabeg ileti 14:51, 1 Ekim 2010 (UTC)

Battle of Scimitar Hill[kaynağı değiştir]

Merhaba Makedon. Battle of Scimitar Hill. Bu madde Vikipedi'de yok sanırım. Bu savaşın Türkçe ismi ne? Yusufçuk tepesi savaşı mı? Benvewikilerim 07:12, 2 Ekim 2010 (UTC)

Madalya şablonları[kaynağı değiştir]

Sevgili Takabeg, madalya şablonlarını, Askeriye Porta'lında "Son eklenen maddeler" yerine "Şablonlar" ([4] bölümüne alsak daha iyi olur. Hem, bu kısım da biraz canlanmış olur. --Makedon 10:52, 6 Ekim 2010 (UTC)

Tamam. Şablonlar kısımından haberim yoktu :) Takabeg ileti 10:56, 6 Ekim 2010 (UTC)

Bir demek istek[kaynağı değiştir]

  • Dukhovshchina = Duhovşina doğru mu.
  • Odessa Kuşatması (1941) en altta bir kaynak sorunu var. Bir türlü halledemedim. Ellerinden hörmetlen öper :)
  • 1. Harkov ve Kırım Seferi maddeleri için internette ing. kaynak var mı bildiğin.
  • Petrovski gözünden kaçtı herhalde, biraz yukarıda.

--Makedon 12:26, 8 Ekim 2010 (UTC)

Духовщина mı ? Türkçedeki geleneğe göre (yani Kurşçov), Duhovşçina olabilir. Ama ses değerini aktarıp akarımadığı ayrı mesele.
Birinci Harkov'un İngilizce Vikideki maddesi çok kötüymüş. Rusça Vikide bu var. Kırım için daha kolaydır. Bakarız. Takabeg ileti 12:48, 8 Ekim 2010 (UTC)
Hangi Petrovski ? Takabeg ileti 12:51, 8 Ekim 2010 (UTC)
  • Yani hangisini alayım Kurşçov mu Duhovşçina mı.
  • I. Harkov kötü evet. Moskova Muharebesi daha da kötü. German planning alt başlığında Alman planlaması ile ilgili tek cümle olsun yok, Barbarossa'nın bir özeti. Ve bu seçkin madde. --Makedon 12:55, 8 Ekim 2010 (UTC)
Duhovşçina olsun. Takabeg ileti 13:02, 8 Ekim 2010 (UTC)

Bu sayfadayken Ctrl + F tuşla Petrovski yaz, ENTER. bulunur gelir :) --Makedon 12:59, 8 Ekim 2010 (UTC)

Yazdığını okudum da hangi Petrovski'yi kastettiğini anlayamadım. Tam adı nedir ? Takabeg ileti 13:02, 8 Ekim 2010 (UTC)
Bu mu acaba ? O da Odessa'da savaşmış. Takabeg ileti 13:08, 8 Ekim 2010 (UTC)
L. G. Petrovski. 21. Ordu, 63. Piyade Kolordusu Komutanı. 1941'de öldü. Adının açılımını blmiyorum. --Makedon 13:15, 8 Ekim 2010 (UTC)
Bakacam. bu zat herhalde. Takabeg ileti 13:23, 8 Ekim 2010 (UTC)
Leonid Grigoryevich Petrovsky (Türkçedeki alışkanlığıyla Leonid Grigoriyeviç Petrovski) Takabeg ileti 13:27, 8 Ekim 2010 (UTC)

İngilizcesi olsaydı iyiydi. Yine de birşeyler yaparım. Eline sağlık, sağol. --Makedon 13:31, 8 Ekim 2010 (UTC)

Aslında senin eline sağlık. Ben son günlerde sırf nişanlar ve madalyaları şablonlaştırmakla meşgulüm :) Takabeg ileti 13:36, 8 Ekim 2010 (UTC)

Eline sağlık. Tartışma:Rostov Muharebesi (1941) sayfasına bakar mısın ? Büyük ihtimalle İngilizce Vikideki bilgi hatalıdır. Aynı kişinin Brodi Muharebesi'nde 8. Mekanize Kolordu komutanı olmasından hareket edersek bir müdet Güney Cephesine vekaleten komuta etmiştir, bence. Takabeg ileti 07:11, 12 Ekim 2010 (UTC)

Monte Cassino Savaşı[kaynağı değiştir]

Merhaba Makedon. Ben Monte Cassino Savaşı maddesini açtım. Tarihteki böylesine önemli bir savaşın halen vikipedimizde yer almayışı gerçekten çok ilginç. Sende bu maddenin kaynağı var mı? Var ise ilgilenebilirmisin? İyi çalışmalar Totenkopf division 13:20, 22 Ekim 2010 (UTC)

Monte Cassino Savaşı[kaynağı değiştir]

Hmm. Hadi ya! Neyse ne yapalım :) Neyse ben madde ismini Muharebe olarak değiştirdim zaten. Pek önemli değil benim için. Yeter ki madde dolsun. Tekrar teşekkürler, İyi çalışmalar. Totenkopf division 13:52, 22 Ekim 2010 (UTC)

Noktalama İşaretleri[kaynağı değiştir]

Evet şimdi farkettim. Vallahi bende bilmiyorum neden o kategoride!!! Bir önemi yok sanırım. Totenkopf division 14:17, 22 Ekim 2010 (UTC)

Roslavl Muharebesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Roslavl Muharebesi'nin maddesi İngilizce Vikipedi'de bile yok. Tarih çizelgesine baktığımda onu Smolensk Muharebesi (1941) maddesi altında incelediklerini gördüm. Roslavl'ı diğerine alt başlık olarak taşımamız daha uygun olur diye düşünüyorum. Fikrin?--вяí¢αи76ileti 13:32, 3 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba Sabri. Guderian ayrı bir muharebe olarak anlatmış. Ayrı bir muharebe olarak görebilmemiz için, farklı bir operatif hedefi olması gerekir. Farklı operatif hedefe yönelen operasyonlar ve bunun sonucu olan muharebeler, farklı muharebeler olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden ayrı bir muharebe olarak görülmesi ve ayrı madde yapılması daha uygun. İngilizce Wiki'de yok. Duhovşçina Muharebesi de yok Kirovograd Taarruzu da. Kaynak bulabildikçe İngilizce Wiki'de olmayan maddeleri de açmaya çalışıyorum. --Makedon 13:44, 3 Kasım 2010 (UTC)
O hâlde kolay gelsin efenim--вяí¢αи76ileti 14:20, 3 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Rostov Muharebesi (1941) maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 22:02, 12 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz 19. Ordu (SSCB) maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 22:06, 12 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Duhovşçina Muharebesi maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 22:10, 12 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Toropets-Holm Taarruzu maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 22:13, 12 Kasım 2010 (UTC)

(Bu bir deneme uygulaması, sayfadaki diğer adaylıkları gözden geçirebilir misiniz? --İnfoCan 22:02, 12 Kasım 2010 (UTC))

Merhaba Rapsar. Kaynakça şablonuna neden |2 ekliyorsun. --Makedon 12:31, 21 Kasım 2010 (UTC)

Mrb. Maddedeki kaynakça sayısı 50'nin üzerindeyse "genellikle" bu parametre eklenerek kaynakların iki sütun halinde görüntülenmesi sağlanır. Nedeni ise kaynakçanın gereğinden fazla uzun gözükmesinden kaynaklanır. Ortada yazılı bir şey yok bu konuyla ilgili; ancak genel kullanım böyledir.--Rapsar 12:34, 21 Kasım 2010 (UTC)
İyi ama iki sütun halinde görünmüyor ki. --Makedon 12:39, 21 Kasım 2010 (UTC)
Moskova Muharebesi'nden bahsediyorsunuz, değil mi? Kaynakça kısmı iki sütun halinde görünüyor ya :) 56. kaynaktan sonra sağdaki sütuna geçmiş...--Rapsar 12:42, 21 Kasım 2010 (UTC)

Biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Antik Mısır maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 11:39, 27 Kasım 2010 (UTC)

(Sayfadaki diğer adaylıklardan birkaçını değerlendirebilir misiniz acaba?) --İnfoCan 11:43, 27 Kasım 2010 (UTC)

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu arada, bu çalışmanın, oylama yöntemiyle işleyeceğinden kuşkum var. Sizin kararlarının doğrultusunda yürütülmesi bence daha uygun. Not: Sadece fikir beyanıdır. --Makedon 13:29, 27 Kasım 2010 (UTC)
İngilizce Wiki'deki en:Wİkipedia:Did you know sistemini burada adapte etmeye çalışıyorum ama bazı değişikliklerin yapılması gerek. Örneğin İng Wiki'deki gibi sadece son beş günde açılmış ait yeni maddelerle sınırlamamız mümkün görünmüyor. Ayrıca önce bir cümle deposu oluşturmak lazım ki ondan sonra bunları düzenli bir tempoda Ana Sayfa'ya çıkarmayı düşünebilelim. Şimdilik sistemi denemekteyim, az sayıda kişinin haberi var. Sistemin nasıl işlemesi gerektiği hakkında Vikipedi tartışma:Biliyor muydunuz sayfasında görüş belirtebilirsiniz. Sorunlar giderildikten ve sistem biraz yerleştikten sonra resmi duyurusunu yapacağım. Bu süreç zarfında siz de yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. --İnfoCan 16:28, 27 Kasım 2010 (UTC)

Çift kaynaklar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Aynı içerikli dipnotların birleştirilmesi gerekliliği sayfa içindeki gereksiz kalabalığı önleme amacı taşıyor. Verdiğiniz örnekte haklısınız, ancak kullanıcının hangi harfe bastığına ilişkin bilgi bize sunulmuyor. Olası çözümler için Bugzilla'da bir başlık açılabilir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:26, 7 Aralık 2010 (UTC)

  • İsterseniz konuyu köy çesmesinde dile getirebilirsiniz. Genel kabul görürse gereken yapılır. Teşekkürler. --Superyetkinileti 18:54, 7 Aralık 2010 (UTC)

Silindi, kolay gelsin. --Superyetkinileti 18:54, 11 Aralık 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği projesine davet![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 51. haftası için proje olarak Disney Karakterleri şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 13:20, 19 Aralık 2010 (UTC)

  • Çoğu kişi anlamıyor zaten :):):) hepsine baktığımda çeviri yapıyorlar :):):):) E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 14:10, 19 Aralık 2010 (UTC)