Vikipedi:Seçkin resim adayları/Museum of Anatolian Civilisations (2008).jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--İnfoCan 17:48, 25 Aralık 2009 (UTC)

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin tavan tasarımı[kaynağı değiştir]

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin gün ışığını geçirecek biçimde tasarlanmış sarmal yapılı ahşap tavanı. Osmanlı döneminden kalan Mahmut Paşa Bedesteni ile Kurşunlu Han'da hizmet veren Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 1921 yılında kurulmuş ve 1997 yılında "Avrupa Yılın Müzesi" seçilmiştir.
Gerekçe
Müzenin iç tasarımı hakkında görsel bilgi sunan ve maddeye değer katan bir fotoğraf. Bunun yanı sıra çok estetik ve etkileyici. Üstten güneş ışığı geldiği için bu tür fotoğrafları falsosuz çekebilmek zor ama Alaskan Dude bu işi iyi becermiş ve gölgelerle birlikte güzel bir enstantane yakalamış. Güzel bir seçkin resmimiz olabileceğini düşünüyorum.
Resmin dahil olduğu maddeler
Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Üreten
Alaskan Dude
Aday gösteren
.dsm.

Destek Destek.dsm. 21:12, 17 Aralık 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı Kompozisyon harika, gel gör ki ışık ve renklerin pek sorunlu olduğu kanaatindeyim... üstüne bir de bu fotoğraf Anadolu Medeniyetleri Müzesi için ne kadar anlatıcıdır emin değilim; müzenin tarihî yapısının bir unsuru, detayı olsa kendi başına incelenmesi, konu olması olasıdır - öyle de değil... bu bağlamda ancak bir mimarî maddesinde veya bu tip soyut mimarî fotoğrafçılığını konu alan maddelerde yeterince tanımlayıcıdır; fakat bu maddelerde kullanılacaksa da estetik olmasının önemli olduğu kanaatindeyim. Yapı birçok Vikipedistimizin erişimi dahilinde olduğundan, eminim daha güzel versiyonları çekilebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 21:19, 17 Aralık 2009 (UTC)
  • Müzenin 360 derece sanal gezinti linki çalışsaydı ona bağlantı verecektim. Çünkü müzenin tavanları bu motife sahip ahşap tavanla kaplı ve müzenin bu tavan mimarisi, müzeden akılda kalan en önemli unsurlardan biri. Dolayısıyla bu fotoğraf Anadolu Medeniyetleri Müzesi maddesi için gayet anlatıcı bence... Teşekkürler. --.dsm. 21:27, 17 Aralık 2009 (UTC)
  • Çekimser Çekimser - İlk bakışta ne olduğunu anlayamadım ve bir sanat eseri sandım. (Bu resim ise daha açıklayıcıdır, ama çekici değil.) Bunları bir kenara bırakıp resmin kattığı değerin incelendiğinde bu resmin Anadolu Medeniyetleri Müzesi maddesine kattığı değerin sıfır olduğunu da söyleyemem ama SR seçilmesi için yeterli olduğunu da düşünemedim. Burası bir ansiklopedinin maddelerine ansiklopedik değer katan resimleri seçmek için bir portal. Fotoğraf yarışması olsaydı desteklerdim. Yine de ilginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:52, 19 Aralık 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Aynı resmi ben de çektim. Bakınız Dosya:Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden.jpg. Benim çektiğim bile daha güzel görünüyor diye düşünmekteyim. --Veritasileti 14:44, 19 Aralık 2009 (UTC)
Özür dilerim Veritas. Senin çektiğini bilmeden laf atmış oldum. Ama seninki daha ansiklopediktir, bence. Takabeg ileti 15:04, 19 Aralık 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Bence de Veritas'ın fotoğrafı daha iyi. Ama maddeye katkısı açısından bakınca her ikisinin de SR seçilmesine karşıyım. --iazak 15:35, 20 Aralık 2009 (UTC)ileti
  • Karşı Karşı dsm fotosu da güzel ama veritasın resmi daha güzel. veritas sra adayı gösterebilir. --DLT (Son Kahraman) Türkçe Vikipedi 11:51, 22 Aralık 2009 (UTC)
Yorum Yorum Bu arada fotoğraf bana ait değil, tekrar belirtmiş olayım... --.dsm. 10:13, 23 Aralık 2009 (UTC)
Yorum Yorum hehe:) Ben kendi resmimi SRA göstermedim, yanlış anlaşılmasın. Sadece iki resim arasında bir kıyaslama yaptım. Saygılar.--Veritasileti 10:11, 23 Aralık 2009 (UTC)


Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.